Welkom op de website van Badmintonclub Rapid Reusel

 

Over BC Rapid

Zin in een uitdagende hobby?

Kom eens kijken op een woensdagavond en ervaar wat badminton allemaal te bieden heeft.

Overige Informatie

    Foto's

    Reusel-de Mierden

    Reusel City

    Aan- en afmelden

 

 

      

 

Badminton bij BC Rapid Reusel

 

Woensdagavond is onze speelavond. We spelen te Reusel in het Rabo Sporthuis (zie Route). Het uitgangspunt van onze club is dat we vooral een gezellige club zijn, maar de gezelligheid gaat niet te koste van de competitie.

 

De speelavond is op te delen in twee delen. Van 19:00 t/m 20:15 speelt de jeugd van 8 tot 18 jaar. Onder de begeleiding van een trainer krijgen de jongens en meiden via sport en spel de zo benodigde beweging. Naast de speelavonden worden regelmatige activiteiten en uitjes georganiseerd, zoals een dagje uitleven in Bobbejaanland en een dropping.

 

Het tweede deel van de avond (van 20:15 t/m 22:30) is gereserveerd voor de senioren. Van 20:15 tot 21:15 is er voor de senioren en oudere jeugd de mogelijkheid van training. Vanaf 20:15 worden in hoofdzaak mix- en dubbelpartijen gespeeld. De samenstelling van de partijen is afhankelijk van de beschikbaarheid van de spelers op het moment dat een partij begint. Op deze manier wisselt de samenstelling van de partijen continu en is het voor nieuwkomers makkelijk om er tussen te komen. Op de club zitten veel spelers die of (recreanten)competitie spelen of gespeeld hebben, waardoor tijdens partijen veel extra aanwijzingen gegeven worden. Na een avond stevig spelen, wordt in de kantine met een drankje alles nog eens doorgesproken.

 

Als BC Rapid zijn we aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond (NBB). Via de NBB worden er competities georganiseerd. We hebben de drie competities waar we uit kunnen kiezen: Bonds-, recreanten- en Kempencompetitie. Het niveau van Bondscompetitie loopt van de gevordere spelers tot en met de van TV bekende eredivisie spelers. Deze wedstrijden worden in het weekend gespeeld. Bij de recreantencompetitie gaat het om, zoals de naam het zegt, de recreanten; spelers die de uitdaging van competitie zoeken, maar dat graag beperken tot de midweekse speelavond(en). Het niveau van deze competitie loopt van de beginners tot en met de gevordere spelers. Daarnaast hebben we nog de derde mogelijkheid; de Kempencompetitie. Dit is een competitie voor teams van Reusel tot Luyksgestel, die orgineel opgezet is als beginnerscompetitie met als voordeel de korte reisafstanden. Door de jaren is het niveau flink gestegen en wordt het steeds meer een alternatief op de recreantencompetitie.

 

Wat kost dit allemaal? De contributie is 31 euro per kwartaal voor de jeugd en 41 euro per kwartaal voor senioren leden. Voor dat geld kun je het hele jaar door sporten; weer of geen weer.

 

De beste manier om de club te leren kennen is om een keer mee te komen spelen. Bij ons mag iedereen sowieso 4 keer kosteloos mee spelen. Er ligt al een racket op je te wachten.

 

Ik hoop je binnenkort op de club te mogen ontvangen. Mocht het heel goed bevallen, dan kun je hier het inschrijvingsformulier downloaden: Klik hier

 

Met vriendelijke groet,

 

Johan Dirkx

Voorzitter BC Rapid Reusel

                                             

 

 

  • Informatie

 

Tel:                     0497-843185

E-mailadres:        BCRapid@hotmail.com
Website:             www.bcrapid.nl

Speelavond:        Woensdagavond
                         Jeugd:     19:00 - 20:15
                         Senioren: 20:15 - 22:30

Accommodatie:   Rabo Sporthuis
                           Schutsboom 1
                           5541 RW Reusel
                           Tel. 0497- 644000
                           www.RaboSporthuis.nl

 

Enkel spel

                                                                                                       Afsluitende ronde van de Kempencompetitie

 

Copyright 2009 BCRapid.nl